Aktiviteter

Zakynthos erbjuder dig ett brett utbud av aktiviteter och vattensporter. Dykning och snorkling är idealiska på ön på grund av det kristallklara vattnet och havslivet. Den bästa tiden att besöka Zakynthos är under månaderna från maj till september, eftersom temperaturen håller sig till ca 30 grader samt att de flesta anläggningarna håller öppet under denna tid.

5 roliga aktiviteter på Zakynthos

En hel del sporter och aktiviteter kan du utöva på olika stränder på Zakynthos. Det är allt från vattensporter till hästridning. Nedan beskrivs de 5 mest populära sporterna som skulle kunna passa dig.

Vattensporter

Om du är äventyrlig samt gillar vatten och stränder, boka din flygresa och åk till stranden Alikanas. Här kan du utöva och uppleva olika vattensporter. Här kan du hyra trampbåt, kanot eller vattenskoter. Om du gillar dykning rekommenderar vi att kontakta ett dykcenter som ligger i staden Laganas.

minigolf

Minigolf

Alkyes Mini-Golf Adventure ger dig möjligheten att spela minigolf på 2500 kvadratmeter golfmark som helt består av fräsch gräsmatta. Där finns även bäckar, vattenfall och fontäner i hela området. Det arrangeras golftävlingar under kvällstid som är underhållande för hela familjen. De vanligaste tävlingarna i denna typ av sport är ”olympiska äventyr” och ”Herkules utmaning”, där du kan testa dina golffärdigheter.

scuba-diving

Dykning

Om du vill dyka, bör du boka ett flyg till Zakynthos. Det bästa stället att dyka på ligger på sydkusten i Keri. Om du inte är så skicklig på dykning, kan du lära dig att dyka med hjälp av kvalificerad personal på dykklubbarna. Ett annat alternativ där du kan utöva dykning, kolla in dykcentret i Laganas.

horseback

Hästridning

Att rida är få förunnade att kunna riktigt bra. Om du gillar att rida och vill njuta av Zakynthos natur från en hästrygg, behöver du inte anstränga dig för att hitta ett stall. Du hittar skyltreklam om hästridning över nästan hela Zakynthos. Prova gärna på denna aktivitet och se den vackra ön Zakynthos från en hästrygg.

cykling

Vandring och cykling

Bortsett från ovanstående aktiviteter, tycker de flesta om att vandra och cykla. Vandring och cykling är perfekta sätt att upptäcka naturen på Zakynthos. Du hittar ett flertal platser som låter dig hyra en cykel i ett par dagar till en billig peng.