Arbeta i Zakynthos

ARBETE/JOBB
Zakynthos är mycket uppskattad för sina traditioner och sin livsstil, därför kan man lockas att av att vilja arbeta i ön. Även välbesökta Aten lyckas inte göra Zakynthos mindre intressant för de flesta besökare. Här får du information om vad du bör tänka på när du söker jobb där.
Hur får man jobb på Zakynthos?
Det enklaste sättet att hitta arbete i detta område är att söka på nätet. Många företag annonserar sina jobb på hemsidor och du kan enkelt söka ett jobb efter vilka färdigheter och kvalifikationer du har. En användbar hemsida man kan använda för att hitta jobb på Zakynthos är zanteweb.co.uk.
Hur länge kan du stanna och arbeta som turist?
Om du vill arbeta under ditt besök på Zakynthos så kan du bara göra detta under en kort period på maximalt 3 månader. Som turist kan man inte stanna i mer än tre månader, så detta är den legala tiden man har på sig att stanna och arbeta. http://www.wordtravels.com/Cities/Greece/Zante/Basics#at
Arbetstillstånd är inte nödvändigt för alla
Om du är bosatt i ett europeiskt land så behöver du inte ha arbetstillstånd för att arbeta på Zakynthos. Däremot behöver ickeeuropéer ett arbetstillstånd för att få lov att arbeta på ön.
Vanliga jobb för turister
Som turist kan du enkelt hitta ett jobb. De vanligaste jobben för turister innebär att arbeta på olika hotell och avkopplingsanläggningar, detta beror givetvis på vad man vill göra och ens kvalifikationer.
Vad ska man tänka på innan man tackar ja till jobbet?
Det finns många olika saker att tänka på innan man tackar ja till ett jobb. Detta innefattar arbetstider, lön, uppgifter och arbetsgivarens förväntningar på dig och om du kan fullgöra jobbet på max 90 dagar. Se till att få ett anställningsbevis eller anställningsavtal innan du tackar ja till ett arbete, på det viset kan du skydda dig om det skulle krångla med arbetsgivaren.