Argassi

Argassi

Argassi är ett känt resmål som ligger på Zakynthos sydöstra del. Denna plats ligger belägen bara en liten bit från staden Zakynthos och man kan nå den genom att promenera dit.

Argassi erbjuder ett stort utbud av underhållande barer, restauranger och uteställen. Många av hotellen anordnar grekiska kvällar med traditionell mat, musik och dans – en populär aktivitet för hela familjen! Argassi är känt för sitt utbud av levande musik och promenerar du längs med gatorna under kvällstid är det mycket stor sannolikhet att du hör flertalet band spela på ortens restauranger.

Till Argassi kommer alla typer av semesterfirare. Staden passar kompisgänget lika bra som barnfamiljen. Reser du med barn rekommenderas ett besök på minigolfbanan med fantasitema där ni kan underhålla i er i timmar. Andra roliga aktiviteter inkluderar karaoke och frågesporter som arrangeras på flertalet restauranger och barer.

Du når Argassi enkelt från flygplatsen på cirka 30 minuter. Restiden beror förstås på om du åker med taxi eller buss. Du kan även hyra bil på flygplatsen och på så sätt ta dig snabbt till Argassi där den härliga stranden väntar!

Argassi hamn

Dykning

För den som vill röra på sig under semestern, erbjuds bland annat dykning i Argassi. Det anordnas dykutflykter dagligen i området och dessa passar även dig som har liten eller ingen erfarenhet alls. Under dykningen kan ni få se ett rikt utbud av djurliv, skeppsvrak och korallrev. Det finns även möjligheter att åka på snorkelutflykter för den som inte vill vistas långt nedanför havsytan. Vanligtvis ingår all utrusning som behövs, vilket kan vara behändigt!

Restauranger i Argassi

Bor du i Argassi finns det fler guldkorn vad gäller matställen. En rekommenderad restaurang är 24/7 som bjuder på allt från grekiska, klassiska maträtter till ett brett utbud av europeiska rätter. Många som kommer hit är nöjda med den fina servicen och den hemlagade maten! Ytterligare ett tips är restaurangen Athina. Här kan du bli serverad härlig skaldjurspasta av självaste restaurangägaren Niko som alltid bjuder på ett leende! Några andra specialiteter som du bör smaka här är Mousakka, Souflaki samt Stifado.