Arkitektur och monument

Arkitektur och monument är djupt rotade attribut som har sina rötter i vår kultur och tradition sedan flera tusentals år tillbaka. Zakynthos är ävenför sin unika stil vad gäller arkitektur och monument.

I det mittersta området på Zakynthos brukade man ha vackra herrgårdar med två respektive tre våningar. Dessa historiska platser hade även vackra pelargångar i form av nyklassicistiska monument och kyrkor. Tyvärr förstördes allt i jordbävningen som ägde rum år 1953, där nästan alla herrgårdar kollapsade utom några hus och kyrkor.

Zakynthos arkitektur är huvudsakligen influerad av västeuropeisk stil i form av fransk, venetiansk och engelsk stil efter att dessa länder övertog ön. Detta är anledningen till varför Zakynthos arkitektur är en kombination av både renässans- och barockstil.

Saint Dionysios kyrka

saint-dionysios-kyrkaSaint Dionysios kyrka på Zakynthos är en av de vackraste konstbyggnaderna på Zakynthos. Den är belägen på öns södra kust. Den byggdes år 1708 och renoverades år 1764. Huvudattraktionen vad gäller denna kyrka är dess speciella målningar som är gjorda av Doxaras och Koutouzis. Den bästa tiden att besöka kyrkan på är under tiden för firandet av helgonet den 24 augusti varje år.

Zakynthos borg

zakynthos-borgZakynthos borg är av venetiansk arkitektur och ligger belägen vid Bohali, vilket är 2 kilometer från staden Zakynthos. Den är omringad av pinjeträd på alla sidor. Stora uthuggna stenar, torn, skottgluggar och kanoner användes förr i tiden för att beskydda den gamla staden Zakynthos. Öppettiderna för borgen är mellan 08:00-19:00, förutom på måndagar då det är stängt.