Guidade turer

Av alla avkopplande aktiviteter på Zakynthos är sightseeing en av de mest populära aktiviteterna. Detta beror på den häftiga och vackra naturen på Zakynthos. De guidade turerna där man får se drömliknande stränder, vacker natur och de kulturella/historiska utställningarna på Zakynthos är något man minns länge efteråt.

Du finns möjligheter att hyra en guide eller pröva att göra sightseeing själv. Båda alternativen är bra förutsatt att du använder ett bra transportmedel. Bussar, båtar och färjor är de vanligaste transportmedlen som används för sightseeing och guidade turer.

De ovannämnda olika transportmedlen som kan användas vid guidade turer har alla sina egna fördelar. Till exempel, om du ska besöka de blåa grottorna på Zakynthos är färja eller båt att föredra så att du får ut maximalt av upplevelsen. Å andra sidan, vill du besöka museum, parker eller byar är buss det bästa alternativet att ta sig fram på både rent praktiskt men även ekonomiskt.

I staden Zakynthos finns det fullt med vackra museum, monument, kyrkor och parker att besöka. Utan dessa besöksmål blir din sightseeing helt enkelt inte komplett.

Båtturer

batturAtt ta en båttur är ett annat trevligt sätt att ta sig fram på när man besöker Zakynthos. Det finns ett stort antal olika lyxbåtar, färjor och kryssningsbåtar som kan göra din resa både minnesvärd och njutbar.

Delfini är ett exempel på en modern kryssningsbåt som är utrustad med soldäck och ett däck med AC där man kan äta buffé. Man erbjuds att åka på en heldagstur till Zakynthos hamn. Båtturen ger dig tre badstopp i det underbara havet på vägen. Om du har tur, kommer du under båtresan se unika arter av sköldpaddor och delfiner.

Genom att ta båten kan du ge dig lyxen att se de fantastiska blå grottorna i Medelhavet. Turen ger dig även möjligheten att se de magnifika blå vågorna slå mot de storslagna kalkstensklipporna och se den vackra kustlinjen. Det finns båtresor där du kan se Zakynthos kända skeppsvrak, ett måste för besökare.

Båtturen som tar dig till de blå grottorna och Shipwreck Beach, avgår från Porto Vromi i byn Maries. Båten avgår 1 gång per timme. De erbjuder för närvarande 20% rabatt via deras hemsida (juli 2010).
Hemsida.

Bussturer

bus-toursAtt ta sig fram på Zakynthos genom att ta en busstur är att rekommendera som besökare. Det är bekvämt och praktiskt och du sparar tid på att komma fram till exakt rätt plats. Dessutom är det väldigt billigt, det är bättre att lägga sina pengar på roliga aktiviteter snarare än transport.

Zakynthos kan på ett enkelt sätt nås genom bussturer från Aten (detta tar ungefär 5 och en halv timme), Thessaloniki (9 timmar) and Patras (2 och en halv timme). Viktigt att veta är att ovannämnda restiderna är inklusive båtresan som man måste göra för att kunna nå ön från dessa platser.

När du är på semester tillsammans med flera andra, är en busstur det absolut bästa alternativet att ta sig fram på. Det är bekvämt och ni når på ett enkelt sätt alla sevärdheter på Zakynthos.

Det finns flera bussturer som går till Saint Nicholas hamn inklusive stopp för bad, perfekt för sol och bad. Volimes, den största bergsbyn på ön Zakynthos och byn där många spetstillverkare bor, kan enkelt nås via buss. Panoramautsikter över välkända landmärken kan även på ett enkelt sätt nås med hjälp av buss.

Normalt sätt används en 50-sätesbuss med AC för att ta sig runt på Zakynthos. Som redan nämnts, att ta bussen är det mest ekonomiska sättet att ta sig runt på ön. Det kostar mellan 20 och 30 euro att under en hel dag ta sig runt ön.