Kalamaki

Kalamaki

Kalamaki är ett av de bästa områdena att besöka på Zakynthos. Det ligger ganska nära staden Zakynthos och är därför enkelt att nå.

Kalamaki består av en huvudgata där du hittar barer, restauranger och olika hotell. Det är en lugn och populär semesterort att besöka. Det är känt för sin strand där du kan hitta tusentals sköldpaddsägg. Du kan också njuta av sol och bad på den vackra stranden.

Kalamaki är ett avkopplande och charmigt turistmål. Stadens strand är en del av den kända Laganasbukten och passar särskilt bra att besöka tillsammans med barn då den är långgrund. På stranden kan du prova olika vattensporter, hyra solstolar samt parasoller. Det finns ett antal barer och tavernor i anslutning till stranden där du kan äta eller dricka gott under de varmaste timmarna på dagen.

Kalamaki strand

Kalamaki passar även kompisgänget som vill ha närheten till nattlivet i Zakynthos stad samt Laganas, men som vill bo i en lugnare miljö med närhet till naturen. Till Kalamaki kommer framför allt turister från Skandinavien, Storbritannien, Holland, Italien och Irland. Den härliga mixen av människor från olika håll i Europa ger en internationell atmosfär, samtidigt som man lyckats bevara en traditionell, grekisk känsla i Kalamaki.

Restauranger

Det finns flera mysiga restauranger att tillbringa sina kvällar på i Kalamaki. Ett tips är att besöka det prisvärda och populära stället Sugar Reef, där man tillagar de flesta av Greklands traditionella rätter på ett exemplariskt sätt! Framåt kvällen, när matgästerna har gått hem, gör man om stället till en bar med underbar stämning. Vill du ha en unik matupplevelse, rekommenderas ett besök på Buon Amici. Här serveras maträtter ut det italienska köket av högsta kvalitet.

Barer

Blir du sugen på en drink bör du bege dig till Cave Bar. Stället är mycket omtyckt för sina läskande cocktails och goda service. Andra bra barer är Coconut Joe’s samt Drunk Corner. Vill du tillbringa din kväll på ett lite lugnare sätt, kan ni till exempel bege er till Kalamaki minigolfcenter där ni kan utmana varandra i en eller flera rundor minigolf!

Vill du se omgivningarna kring Kalamaki, rekommenderas bland annat att du hyr en bil och kör längs med kusten mot Laganas. Här hittar du mycket shopping, restauranger och flera stränder. Var däremot uppmärksam på havssköldpaddorna som håller till längs med många av områdets kustområden.