Laganas

I Laganas hittar du det bästa nattlivet och klubbarna på Zakynthos. Här finns ett stort utbud av pubar, barer och nattklubbar. Hit åker man framför allt för att njuta av den pulserande nattlivet.

Laganas

Laganas är en händelserik plats på Zakynthos där du kan njuta av nattlivet maximalt. Här kan du kan du sola och bada, njuta av vattensporter och uppleva mycket nöje med dans, sång och kanske även romantik på nattklubbar. Laganas är en plats som man ”måste besöka” för dig som gillar party, du kan åka båt hit och uppleva havets djup och vackra, klara vatten. Det tar fyrtio minuter att promenera från stranden Kalamaki till Laganas.

Det är enkelt att ta sig till omgivningarna runt Laganas. Ett hett tips är att hyra en bil och bland annat bege dig till den närliggande och lugna semesterorten Kalamaki. Om du har tur kan du få se häckande havssköldpaddor på Kalamakis strand, men var försiktig då de lätt kan bli störda av för nyfikna turister.

Nattliv i Laganas

För den som inte vill eller har möjlighet att hyra bil, finns det täta bussförbindelser från Laganas till bland annat flygplatsen och Zakynthos stad. Det är heller aldrig svårt att få tag i en taxi i Laganas. Var däremot uppmärksam på att taxin använder taxameter eller gör upp om ett fast pris, annars kan resan bli dyr!

Flyg

Flyger du till Zakynthos, ligger Laganas på behändigt avstånd. Det tar bara 10-15 minuter hit från flygplatsen och det avgår både bussar och taxibilar regelbundet. Åker du på en charterresa bör du kolla upp om busstransfer ingår i priset eller ej innan avresan.

Aktiviteter

Ett tips är att efter en sen kväll koppla av på Laganas långa och härliga sandstrand. På stranden finns möjlighet att hyra solstol och parasoll, och det är underbart att bara koppla av och höra vågornas svall. Om du är sugen på en drink eller öl även under dagtid, erbjuds barer och tavernor längs med stranden där du kan äta och dricka gott. Vill du prova på olika vattensporter, måste du däremot bege dig till någon närliggande ort eftersom Laganas inte har något stort utbud vad gäller detta.

Utflykter från Laganas

Det arrangeras ett flertal utflykter från Laganas, för den som är intresserad av att se lite mer av ön. Är du intresserad av djur och natur, rekommenderas en utflykt till platserna där sköldpaddorna (Caretta) håller till. Ett annat tips är örundturen. Du kan på egen hand även bege dig till det äventyrliga vattenlandet Zante Water Village eller den vackra stranden i Shipwreck Bay.