Museum

På ön Zakythos finns museum som är kända för sina konstverk, vetenskapliga och historiska samlingar av artefakter. Utställningarna representerar kulturen, traditionerna och historien. Ett besök i dessa museum är passande för dig som vill se historiska objekt och lära dig mer om ön.

2 museum i Zakynthos

Zakynthos Senbysantinska konstmuseum

zakynthos-konstmeumZakynthos senbysantinska museum hittar du i staden Zakynthos på södra sidan av torget Solomon. Detta museum byggdes efter jordbävningen år 1953. Man kan se följande utställningar: kyrkliga föremål, vackert snidade mästerverk, senbysantinska ikoner, träsnidade föremål, renoverade fresker m.m. Museet har även en samling vackra konstverk gjorda av kända joniska och kretensiska konstnärer.

Museet har en utställning som visar en liten modell som föreställer staden Zakynthos så som den såg ut före jordbävningen. Museet är öppet alla dagar förutom måndagar. Öppettiderna är mellan kl 08.30-15.00.

Dionysios Solomos och Eminent Zakynthians museum

solomos-museumDionysios Solomon och Eminenta Zakynthians museum är beläget på torget St. Markos. Museet är dedikerat till den kända grekiska poeten Dionysios Solomos som skrev den grekiska nationalsången.

Utställningen visar skulpturer från 1700- och 1800-talet, målningar, keramik och musikinstrument från det lokala området. Föremålen visar den rika kulturen och arvet som finns på Zakynthos. Museet är öppet från måndag till söndag från 09.00-02.00. Inträdet är gratis.