Zakynthos erbjuder mängder av upplevelser och saker att se och göra, för både stora och för små. För att hjälpa dig på traven så har vi ändå valt ut några absolut måsten när du besöker vackra Zakynthos.

Navagio beach

Hur man än vrider och vänder på saker att uppleva på Zakynthos så kan man inte komma ifrån Navagio beach, eller Shipwreck beach och Smugglers beach som den också kallas i folkmun. En av världens populäraste stränder och tilllika en av världens allra mest populära stränder. Hit kan du enbart ta dig med båt, det finns mängder av turistbåtar som tar dig hit för en billig slant. Navagio beach är som allra mest storslagen från ovan, vandra upp till närmaste bergstopp och du får en fantastisk uppsikt över stranden.

Navagio beach från en fin utsiktsplats på berget intill.

Marathonisi

Marathonisi eller Turtle Island som den också kallas, är också något som bara måste upplevas. Även om själva ön i sig är vacker så är det inte för öns skönhet som man främst tar sig hit, nej hit tar man sig istället för att se de världsberömda havsköldpaddornas ägg kläckas. Det är en mäktig upplevelse att se de nyfödda sköldpaddorna ta sig från stranden och ut i havet, missa inte detta när du besöker Zakynthos. Upplever detta på plats gör du med någon av de olika arrangerade turerna hit med guide, turerna bokas lättast och bäst direkt på plats.

Marathonisi beach är mest känt för alla havssköldpaddor som lägger sina ägg på ön.

Splash and Fun Water Park och Water Village

Ett besök på roliga Splash and Fun Water Park eller Water Villigare är också ett absolut måste, särskilt om du reser med barn. Även om de båda vattenparkerna främst är för de allra yngsta besökarn så blir här även många äldre besökare som barn på nytt vid ett blött och fartfyllt besök. Under högsäsong så blir parkerna snabbt välbesökta, så var ute i god tid för att slippa de värsta köerna.

Vattensport och havsutflykter

Snorkelturer, djuphavsfiske, hyra av vattenskotrar, paragliding m.m. Zakynthos erbjuder verkligen allt och lite till för alla er som vill ha ett fartfyllt vattenäventyr eller för er som bara vill njuta av värmen på ett soldäck med tillhörande dopp i havet i en mysig badvik någonstans.

Zakynthos kristallklara blå vatten är som gjorda för att dyka och snorkla i.

Mountainbike och vandring

Även om Zakynthos till stor del består av några av den Grekiska ö-världens allra vackraste sandstränder, så består den även av mycket mera än just detta. Stora delar av Zakynthos är också bergigt och grönt, ett landskap som också gör det helt perfekt för att vandra i eller för att trampa omkring på en hyrd mountainbike i. På plats så finns mängder av uthyrare av cyklar och även arrangörer som anordrar vandringsturer i olika svårighetsgrad.

Att cykla i Zakynthos berg är en mäktig frihetskänsla.
Vandring är en annan växande aktivitet hos många besökande turister på ön.

Hyra bil eller moped

Det absolut bästa sättet att se Zakynthos är annars att våga ge sig iväg på egen upptäcktsfärd, detta gör du bäst genom att hyra bil eller moped. Var dock beredd på stundvis slingrande och branta små vägar, så att vara en erfaren och trygg förare är alltid bra här.