Shopping

Zakynthos är ett himmelrike för dig som älskar shopping. Här finns en stor variation av butiker som kan erbjuda både traditionella och moderna saker. Här hittar vi guld- och silversmycken, traditionellt skurna kläder, krukor, lädervaror, souvenirer, skor med mera.

Shoppingutbudet på Zakynthos är störst under hög- och sommarsäsongen. De flesta butiker hittar man på gatan Alexandou Roma i Zakynthos stad, på huvudgatan i Kalamaki, på flygplatsen och i Laganas.

Är du ute efter att shoppa presenter och gåvor finns det bra presentbutiker som till exempel Levantino Gift Shop (läs nedan). I butiken kan du få saker speciellt designade, som du kan ge bort som gåva.

Köpa kläder och presenter

shopping

Är du intresserad av att shoppa kläder så finns det många butiker på Zakynthos där du kan hitta kläder för just dig. En del butiker är fullproppade med kläder från olika designers medan andra butiker har mer vardagliga kläder och lägre priser. Det finns med andra ord möjlighet att välja butik beroende på din plånbok och efter smak. Under sommar- och vintersäsongen är turistbutiker öppna mellan klockan 9 på morgonen och klockan 10 på kvällen, sju dagar i veckan.

Klädbutiker vid Louis Royal Palace

För dig som vill köpa designade kläder, bör du absolut bege dig till Louis Royal Palace i Vassilikos. Här hittar du ett stort utbud av kläder som passar alla smaker.

Levantino Gift Shop

Levantino Gift Shop i Kalamaki är en annan butik där du kan köpa kläder av hög kvalitet samt matchande accessoarer till kläderna. Butiken ligger vid Kalamakis huvudgata. Är du på jakt efter att köpa kläder att ge bort som gåva till dina vänner och din familj, då har du kommit rätt då det är även en presentbutik. En fördel med Levantino Gift Shop är att den har öppet nästan dygnet förutom under några timmar på natten då den är stängd.
Hemsida

Shop of tradition artifacts and clothing

”Shop of tradition artifacts and clothing” är en butik där du kan handla typiska traditionella kläder från Zakynthos. Denna traditionella butik ligger i byn Agia Marina.
Hemsida

Spira Art & Gift Shop

Spira Art & Gift Shop handlar mycket om tradition. Vill du att din shoppingrunda ska handla om tradition och traditionella gåvor, då är detta butiken för dig. I butiken hittar du många traditionella konstföremål. Butiken ligger i Laganas. Det är en perfekt plats för shopping där du hittar det mesta traditionellt, allt under ett tak.
Hemsida

Marknader

På Zakynthos finns det flera marknader för dig som är intresserad av souvenirer. Här kan du köpa dig vackra saker för att minnas din underbara semester här på ön. På Zakynthos olika marknader hittar du ett stort utbud av souvenirer som exempelvis traditionella kläder, handgjorda väskor, lerkrukor, vävda mattor, tabletter till matbordet, speciella smycken etc.

Det finns 2 två supermarknader på Zakynthos som verkligen är värda att besöka. Den första är Arkadinos Stores och den andra är Gaitanos super market.

Gaitanos

Gaitanos är en annan spännande supermarknad på Zakynthos. Här finns ett stort utbud av bl.a. byxor, skjortor, kjolar, blusar, t-shirtar, badkläder, badskor och hattar. I Gaitanos finns dessutom souvenirer och massa andra saker som böcker, fisketillbehör, harpuner, fiskeagn, metspön, campingutrustning, elektriska apparater, solparasoll, solskyddsprodukter, skrivpapper, cigaretter, rengöringsprodukter etc. Gaitanos supermarknad ligger i Tsilivi. Öppettiderna är måndag till fredag 08.00 – 18.00, lördagar 08.30 – 01.00 på natten, söndagar stängt.

Arkadinos Stores

Arkadinos Stores är en supermarknad som är centralt belägen i Tsilivi, i mitten av området Planos. Den här affären öppnar 09.00 på morgonen och stänger 21.00 på kvällen, 7 dagar i veckan. I Arkadinos Stores kommer du hitta ett komplett utbud av produkter som mat, tobak, alkohol, juice, bakverk, kläder, strandsaker, våtdräkter, vattenficklampor, presenter, souvenirer, skönhetsprodukter och smycken.