Zakynthos stad

Zaktynthos Stad

Huvudstaden i Zakynthos har samma namn som ön och ligger i den östra delen. Här finner man en charmig stad, perfekt att besöka under en dagsutflykt.

Många besökare åker gärna till kyrkan Aghios Dionysios, som är också känd som Saint-Denis kyrka och ligger nära hamnen. Du kan även besöka museer såsom arkeologiska och ny-bysantinska museet, Solomos museum och museet Nautical i staden Zakynthos.

Fakta

I Zakynthos stad bor ungefär 30 000 invånare och detta är den största orten på ön. Många av lokalbefolkningen arbetar i Zakynthos stad med handel av olika slag. Hamnen och stadens torg är ofta livliga marknadsplatser! I hamnen finns även många kaféer, restauranger och barer där du kan slå dig ner och njuta av folklivet. Till hamnen anländer även många båtar, allt från stora färjor till små fiskebåtar.

Att göra i Zakynthos Stad

En härlig dagaktivitet är att bara strosa runt i staden och insupa det grekiska vardagslivet. Lär du dig några enkla grekiska ord kanske du till och med kan förhandla om priset på någon vara! Bland det bästa du kan köpa i Zakynthos stad är olivolja, honung, grönsaker och frukt. Runt omkring i staden ligger givetvis även ett stort antal kläd- och souvenirbutiker. Mellan shoppingturerna rekommenderas det att slå sig ner på ett lokalt kafé och beställa in en svalkande frappé (kall kaffedryck).

Zakynthos stad hamnen

Hotell

Hotellen i Zakynthos stad är ofta mycket populära och omtyckta. Här kan du bo på allt från familjeägda små hotell till femstjärniga resorter. Letar du efter budgetboende erbjuder staden några vandrarhem. Dessa är framför allt populära bland yngre resenärer eller de som exempelvis ö-luffar i Greklands skärgård.

Historia

Zakynthos stad har en intressant historia och byggdes åter upp efter 1953 års jordbävningar och bränder. Då förstördes dessvärre många av stadens byggnader i klassisk, venetiansk stil. Stadens historia är dock fortfarande påtaglig, särskilt när du promenerar i de äldre delarna bland traditionella kaféer, små butiker och tavernor. Förr i tiden var Zakynthos stad känd som öns Venedig och tar du dig hit med båt, kommer du att förstå varför!

Ta dig hit

Du når Zakynthos stad enkelt från flygplatsen på bara fem minuter med buss eller taxi. Du kan även ta dig hit från fastlandet eller närbelägna öar med färjor som avgår dagligen. En del åker exempelvis båt från eller till den vackra grannön Kefalonia.