Zakynthos sydkust erbjuder några av de allra vackraste stränder som finns att hitta i både Grekland och i världen. Här finner alla, ung som äldre, sin absoluta favoritstrand som passar alla ens önskemål och behov. Vi har listat några av våra (och många andras med för den delen) bästa stränder på hela Zakynthos.

Navagio beach

Den utan tvekan mest välkända och populäraste sandstranden på ön, åtminstone för alla de turister som besöker Zakynthos. Hit tar du dig endast med båt, vi rekommenderar dig att du tar någon av alla de taxibåtar som står väntandes i hamnen i Porto Vromi, resan tar ca en halvtimme härifrån.

Navagio beach, Shipwreck beach eller Smugglers beach, just bara att stranden har fått så många olika namn säger mycket om dess otroliga popularitet.

Gerakas beach

En vacker, stor och populär sandstrand på Zakynthos, av många ansedd som den allra finaste. Även om stranden har massor av besökare så finns det alltid gott om plats för alla just på grund utav dess storlek.

Gerakas beach tillhör utan tvekan en av de allra finaste sandstränderna på Zakynthos.

Laganas beach

En annan väldigt populär strand är Laganas beach. Längs med Laganas beach är många av Zakynthos hotell också belagda, som tur är så är stranden hela 9 km lång och som gör att det ändå finns gott om plats för alla besökare. Här finns också ett stort utbud av restauranger, caféer och barer att välja mellan för alla hungriga och törstiga turister.

Laganas beach har gott om plats för alla sina besökare, 9km lång är denna sandstrand

Dafni beach

Dafni beach i Vassilikos ca 18 km från Zakynthos stad är också en mycket vacker och fin strand som delvis består av både sand, sten och grus. Här finns det också alltid gott om plats och det är inga som helst problem att hitta ett ställe att vara i fred på. Det kan vara bra att komma ihåg att ta med flip flopsen om man är känslig om fötterna. Till Dafni beach är det också relativt nära till andra fina och populära stränder som Aghios Nicolaos, Gerakas, Ionio – Banana beach, Kaminia beach, Porto Roma, Porto Zoro och Sekania beach.

En lugn och fin strand som passar alla smaker är Dafni beach ca 18 km från Zakynthos stad.

Xechoriatis beach och Psarou beach

För alla oss som gillar lugn och ro och gärna vill ha en så lugn och så fridfull vistelse på stranden som det bara är möjligt, ja då är Xechoriatis beach och Psarou beach de självklara valen. Psarou beach har ett par tavernor medans Xechoriatis beach inte har några tavernor överhuvudtaget. Åker du hit så kan det vara bra att ta med både picnickorg och gott om vätska som räcker för hela dagen. Även här så kan det vara bra att ta med sig flip flops då stränderna består av en mix av sand, grus och klappersten. Bra att också veta om är att här finns heller ingen uthyrning av solstolar, parasoller eller vattensportaktiviteter. Total avkoppling och lugn och ro får du däremot allt utav på Xechoriatis beach och Psarou beach.