Stränder i Zakynthos

Zakynthos är känt för sina fina stränder med kristallklart vatten. De mest kända stränderna finns på Navagio Beach, Laganas, Kalamaki och Limni Keriou. Varje strand har sina egna unika charm. Vid stränderna kan man ofta hyra båt, njuta av god mat, bo på hotell intill samt utöva vattensporter. Vi rekommenderar att du besöker Shipwreck Bay, som har massor av vit sand, turkost vatten och rester från ett gammalt skeppsvrak. Ett måste är också stranden Laganas, speciellt om du gillar vattensporter.

Zakynthos stränder

4 stränder som du inte får missa

Stranden i Navagio

navagio-strandEn av de mest välkända stränderna på Zakynthos är stranden Navagio eller Shipwreck Bay som den också kallas. Den har blivit populär strand på grund av dess vita sand, turkosa vatten och kvarlevorna från en båt som smugglat illegal tobak, men som idag är ett skeppsvrak som förstördes 1893. Shipwreck Bay ligger belägen nära en by som heter Anafotiria. Det finns båtturer som går till denna strand, där du kan se vraket.

Stranden i Laganas

laganasI byn Laganas hittar vi en väldigt vacker strand som är känd för sin underbara sand och vattensporter. Det erbjuds solparasoller, musik och dans sent på nätterna, romantik, rikt nattliv med fest och party. Laganas har en av de mest aktiva och livliga stränderna på Zakynthos och kommer med all sannolikhet göra din resa till något alldeles extra.

Stranden i Kalamaki

kalamaki-beachI byn Kalamaki finns den tredje mest populära stranden. Kalamaki stranden är känd för sina sköldpaddor. Förutom detta, finns det givetvis massvis av underbar vit sand som du kan njuta för sol och bad. Om du gillar att se sköldpaddor, åk hit för att se de häckande havssköldpaddor som kallas för Caretta Caretta.

Stranden i Limni Keriou

limni-keriouI hjärtat av byn Keri hittar vi Limni Keriou som är annan känd strand på Zakynthos. Den ligger vid en liten och lugn semesterort och har gyllene sand och kristallklart vatten. Många anser att stranden på Limni Keriou är en av de bästa platserna att tillbringa sin semester, på grund av dess charm och lugnare liv.