Utflykter

En utflykt bör innehålla glada minnen man sent glömmer. Många platser på denna jord kan erbjuda dig sådana minnen, men Zakynthos spelar i en klass för sig när det gäller utflyktsmål. Denna ö ger dig många möjligheter till många mysiga utflykter.

När det gäller utflykter har Zakynthos mycket att erbjuda, särskilt de blåa grottorna och de unika sköldpaddorna som finns i Medelhavet. Den vackra byn Macherado är belägen i Zakynthos mitt som är en plats värd att besöka. Askos Stone Park och Zakynthos skeppsvrak är högt rekommenderade.

5 härliga utflyktsmål på Zakynthos

De mest populära och vackraste områden att besöka på Zakynthos är de utflyktsmål som attraherar besökare från hela världen. Här kommer korta beskrivningar av härliga resmål med syfte att ge dig en överblick över vad man kan uppleva på den fantastiska ön.

Staden Zakynthos

Den vackra staden Zakynthos är belägen på den östra sidan av ön. Det är i princip en nybyggd stad som är byggd ovanpå ruinerna av den antika staden i syfte att behålla den traditionella arkitekturen. Den har dock ändrats något efter den katastrofala jordbävningen år 1953. Staden Zakynthos är idag en av de mest besökta platserna på Zakynthos.

Zakynthos Water Village

Zakynthos Water Village är belägen i byn Sarakinado som ligger 4 km från staden Zakynthos. Den häpnadsväckande vackra Zakynthos Water Village inkluderar en mängd olika vattenspel så som ”Octopus Slides”, ”Lazy River”, ”Slippery Rabbit”, ”Black Hole” och ”Multi Racing”. Zakynthos Water Village passar utmärkt både för barn och vuxna som vill roa sig gränslöst.

Vassilikos stränder

Vassilikos stränder är belägna på Zakynthos sydöstra del. Området Vassilikos har en hel del vackra stränder så som Banana Beach, Porto Zoro, Porto Rama och Agios Nikolaos. De underbart vackra Vassilikos stränder är huvudattraktionen i området. Folk från olika håll och i alla åldrar kommer i stora klasar för att besöka Vassilikos stränder.

Zakynthos Gerakas Beach

Zakynthos Gerakas Beach ligger på Zakynthos sydöstra sida nära Agios Nikolaos i Vassilikos. Zakynthos Gerakas är en unik, lång sandstrand med massor av sevärdheter. Stranden är fortfarande oförstörd med turkos vatten och naturlig skönhet. Den unika sköldpaddsarten Caretta-Caretta som finns vid Zakynthos Gerakas Beach är utrotningshotad, den skyddas av grekiska och internationella lagar.

Askos Stone Park

Askos Stone Park ligger belägen i den vackra byn Volimes. Denna plats är känd för sina 170,000 naturliga plantor som inkluderar både buskar och träd. Platsen innehåller även många trä- och stenhus som gör det där lilla extra i Askos Stone Park.