Zakynthos har ett väldigt typiskt medelhavsklimat, vilket innebär ljuvligt långa och varma somrar ihop med svala och ofta regniga vintrar. Zakynthos högsäsong är juni till och med augusti, när det också är som varmast på ön. Härligt varma vårdagar och höstdagar finns det i stort sett alltid i april, maj och september. Vill man inte bara undvika den värsta värmen på sommaren utan även den värsta turistanstormningen så är april, maj och september en bra tid att besöka Zakynthos.

Mest turister har Zakynthos under juni t.o.m augusti. Vill du istället ha ett mildare klimat, inte fullt ut så många turister och billigare priser så är april, maj och september också bra månader att besöka Zakynthos på.

Zakynthos frodiga klimat ger även en helt fantastisk växtlighet på ön. Zakynthos har ett stort bestånd av vilt växande pinjeträd som alla lyser gröna i all sin prakt. Zakynthos bönder tar också möjligheten i akt att odla fantastiska vindruvor och några av Greklands mest välsmakande oliver. Ta gärna chansen att besöka någon av alla de lokala marknaderna där dessa lokalt odlade delikatesser också erbjuds. På ön så erbjuds också utflykter till flera plantager och odlingar, något som också är väl värt ett besök.

Välsmakande söta vindruvor produceras det gott om på Zakynthos.