Väder i Zakynthos

Zakynthos väder är ofta soligt och varmt, särskilt under sommarmånaderna. Ön har ett typiskt Medelhavsklimat med sköna somrar och milda, regniga vintrar. Andra öar med liknande väder som Zakynthos är Lefkada och Korfu. Till Zakynthos kommer tusentals turister varje år för att njuta av det behagliga klimatet, den vackra naturen och härliga stränder. Ön är ett av Greklands mest populära resmål och är belägen väster om det grekiska fastlandet.

Väderprognos Maj Jun Jul Aug Sep Okt
Dag °C 24 29 32 32 29 24
Natt °C 16 17 19 21 17 16
Vatten °C 19 21 23 24 23 22
Väder i Zakynthos

Sommar

Under sommarmånaderna är Zakynthos väder som varmast i juni, juli, augusti och september, då det är torrt och soligt. Temperaturen är i princip alltid över 20°C, både dag och natt, men i juli-augusti är det inte ovanligt att temperaturen stiger till över 30°C dagtid! Juli är den soligaste perioden då skiner solen 13 timmar varje dag. Vill du besöka ön under en lite lugnare period rekommenderas det att du kommer hit i september. Då är öns väder fortfarande bra och temperaturen ligger runt 28°C, men besökarna är betydligt färre.

Höst

Höstmånaderna oktober och november är ofta regniga på Zakynthos. Dagstemperaturen brukar ligga på omkring 23°C, och havet är tillräckligt varmt för att bada i. Många hotell och restauranger stänger dock under denna period eftersom det är lågsäsong. Det brukar regna ofta under hösten och stormar förekommer.

Vinter

Vinterns väderZakynthos är ofta milt och vått. Under dagen brukar temperaturen hamna på cirka 14-16°C mellan december och februari. Nattetid kan det däremot bli så kallt som 8°C, vilket gör att väldigt få besöker ön under denna period.

Vår

Redan runt påsk börjar turisterna leta sig tillbaka till Zakynthos, då öns väder börjar bli bättre och varmare. Under vårmånaderna är det inte ovanligt att hotellen erbjuder specialpriser på sina rum för att locka nya kunder, så hör dig för innan du bokar boende och jämför priser.